Werkwijze

Ode ad Aarde_Laura Knoops-Toffe Tuinen-levende tuinen-natuurrijk-natuurlijk-duurzaam-bijentuin-vlindertuin-vogeltuin-biodiversiteit-ecologie

Durf jij onderscheidend te zijn als het gaat om een tuinontwerp? En verlang je naar een levende tuin?  Dan ben je bij Toffe Tuinen aan het juiste adres. Ontdek dan hier de zeven stappen op weg naar jouw droomtuin. Wil je voorbeelden van Toffe Tuinen zien? Bekijk dan eens ons portfolio.

| De 7 stappen op weg naar jouw droomtuin |

Een kennismakingsgesprek in combinatie met Toffe Tuin QuickScan, ter waarde van € 85 incl btw plus reiskosten.

Het kennismakingsgesprek is de ultieme gelegenheid om uit te spreken wat jou beweegt, waar je blij van wordt, wat jou kenmerkt en welke wensen je hebt. Laura wil dit graag van jou te weten komen. Ze luistert om te begrijpen om vervolgens jouw wensen te vertalen in een beeld. Onderdeel van het kennismakingsgesprek is de Toffe Tuin QuickScan. Een toetsing op 10 sleutels die leiden tot een Toffe Tuin. Aan de hand van de QuickScan worden de kracht- en knelpunten direct naar boven gehaald. Zo is ook voor jullie inzichtelijk waar met de herinrichting op aan te koersen. Het kennismakingsgesprek inclusief de inventarisatie voor de Toffe Tuin QuickScan duurt circa 1,5 uur.

De opdrachtomschrijving en offerte

Na afloop van het kennismakingsgesprek ontvang je de opdrachtomschrijving, uitkomsten van de Toffe Tuin QuickScan en de offerte. Neem de tijd om alles door te lopen. Ben je enthousiast? Dan gaat Laura, na schriftelijk akkoord, beginnen met het ontwerpen van de tuin van jouw dromen. Toffe Tuinen brengt dan geen kosten in rekening voor het kennismakingsgesprek en de QuickScan. Besluit je geen opdracht te geven voor het ontwerp, dan breng ik €85 incl btw plus reiskosten in rekening als onkostenvergoeding. Aan de hand van de Toffe Tuin QuickScan kun je dan nieuwe stappen ondernemen.

De tuininmeting

Voordat we een tuin kunnen ontwerpen, hebben we eerst de maten nodig van de tuin. Zijn die niet bekend, dan zal de tuin eerst worden opgemeten. We houden rekening met (kadastrale) grenzen en bepaalde objecten, zoals de woning zelf, maar ook een schuur of een boom die je beslist wilt laten staan. Een zorgvuldige inmeting leidt tot nauwkeurig ontwerp en een soepele, voorspoedige uitvoering.

Het conceptontwerp

In het conceptontwerp worden alle losse elementen één geheel. Al schetsend met pen en papier gaat Laura op zoek naar de heldere lijn, de juiste vorm en logische indeling. Met als doel een evenwichtige balans te vinden. Tussen ruimte en massa. Tussen verharding en groen. Tussen tuinontspanning en tuinwerk.

Het resultaat is een ontwerptekening dat jullie programma van eisen verbeeldt op papier. Deze tekening geeft inzicht in de vorm en de verdeling van functies.

Bespreking conceptontwerp

Wanneer je het conceptontwerp ziet, zal het een bepaalde emotie bij jou los maken. Gevoel wordt nu tastbaar. We nemen het conceptontwerp uitvoerig samen door. Laura licht toe hoe het ontwerp tot stand is gekozen en welke keuzes ze heeft gemaakt. Zo neemt ze jullie mee in het proces en gaat het ontwerp in jullie leven. Eigenlijk is het concept tuinontwerp te zien als een “praatstuk”. Tijdens dit gesprek is er volop gelegenheid om input te geven en nieuwe of aanvullende inbreng te geven.

 

.

Het definitieve tuinontwerp met eventuele aanvullende plannen

Het conceptontwerp wordt op basis van de gedeelde feedback uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Er is ruimte voor eventueel aanvullende plannen, zoals een verfijnd beplantingsplan, een sfeervol verlichtingsplan of bijvoorbeeld een onderhoudsplan. Jullie krijgen het ontwerp vervolgens persoonlijk aangeboden in de vorm van een beeldend ontwerpboek.

Begeleiding bij uitvoering

Graag help ik je met de stap naar de uitvoering van het ontwerp en de realisatie van de tuin. Samen vragen we verschillende offertes aan en help ik je appels met appels te vergelijken. Wanneer er een uitvoeringspartner gekozen is, zal het plan aan de uitvoerende partij worden toegelicht.

Gedurende de aanleg kan een tussentijdse begeleiding op de aanlegwerkzaamheden worden uitgevoerd. Tijdens de aanleg vinden er een of meerdere bezoeken plaats van ToffeTuinen, die dan vragen beantwoordt, toezicht houdt op knelpunten en bijsturing geeft. Deze uren worden dan verrekend op basis van nacalculatie.

Follow-up

Een jaar na de tuinaanleg of – aanplant komen we graag nog eens een kijkje nemen. We blikken tijdens deze follow-up terug op het proces, waarbij er ruimte is voor reflectie. Hoe ervaar jij je tuin? Is het gevoel precies wat je ervan had verwacht? Voldoet de tuin als compleet plaatje aan jouw wensen? Laat ons vooral weten hoe je je tuin ervaart.

Kennismaking met QuickScan afspreken?

Heb je interesse of wil je graag meer weten? Neem dan contact op. Ik neem jouw tuin graag eens onder de loep. Een leuk gesprek hebben we sowieso.