Bijzondere tuinen-Tuinontwerp-tuinadvies-tuinarchitect-tuinaanleg-hovenier-tuinontwerper-Toffe Tuinen-Laura Knoops-stadstuin-middelgrote-kleine-landelijke-tuin

Wonderen uit de natuur

Vandaag waaide dit minuscule kunstwerkje mij zo maar voor de voeten toen ik naar buiten stapte. Gegrepen door dit onverwachte moment aanschouw ik het fragiele kunstwerkje. Ik neem het in mijn handen om me voor een moment te laten fascineren door dit wondertje uit de natuur. Ik vind het prachtig. De vorm, de verfijning, de gouden kleur. Hoeveel inspanning zou het wel niet vergen mocht je dit willen maken?  Voor een moment ben ik verwonderd…

Een plek van verwondering

De tuin is een plek waar je elke dag verwondert kunt raken. Geen dag is hetzelfde. Je kunt er altijd iets zien of ervaren dat gister niet bestond. Zoals dit gouden bladskelet, of de prachtige rijp op een bladrand, het ontluiken van een nieuwe bloem, de bevroren rimpeling in het ijs, de weerkaatsing van het zonlicht in het water of de vorm van de wolken.

De verwondering is het meest aangrijpend wanneer je jezelf onderdeel bent van de beleving. Wanneer je bewust bent van wat je er bij voelt, wat je er bij denkt, wat je er bij ervaart. Dat ene momentje dat je sprakeloos en confuus maakt, is onbetaalbaar. Tegelijkertijd kun je ze in je eigen tuin gratis dagelijks vinden. Tenminste degene die niet zoekt, maar kijkt met de onbevangenheid van een kind.

Een plek om jezelf te vinden

Zo een beleving in de tuin is altijd uniek en dus eenmalig. Je kunt het niet exact weer zo meemaken. De beleving zal altijd anders zijn, zoals de tuin geen dag hetzelfde is. De tuin is daarmee een plek die ons antwoorden geeft op onszelf. Mits je aandacht hebt voor je eigen reactie op deze bijzondere gebeurtenissen. Hoe reageer ik? Raakt het me? Wat vind ik? Stoot ik het af? Omarm ik het? Waarom? 

Verwondering… is dat niet een van de mooiste eigenschappen van een tuin?

Laat Toffe Tuinen een tuin maken die verwondert, dan kan jij je laten verwonderen door de tuin. Neem contact met ons op. 

 

 

Laat een reactie achter